Egy őszi esküvő története… (avagy esete az MKIV-essel)

Érkezik az ősz (illetve már meg is érkezett), és szépen lassan futunk ki az esküvő szezonból. Ami egyrészt érthető, hiszen az ősz már bizonytalan az időjárás szempontjából, másrészt pedig sajnálatos, mert ősszel igen csak szép fotók születhetnek a nagy napról. Szeptember közepe tájékán épp egy kellemesen testes vörös bor mellett dolgoztam a fotóimon, amikor befutott egy esküvő fotózás felkérés október elejére.

A személyes találkozó kellemesen telt egy pohár bor mellett, és megbeszéltük a fontos dolgokat. Egy 4 órás fotózás részletei körvonalazódtak. Nem igazán szoktam ennyire rövid esküvői megbízásokat elvállalni, de nagyon szimpatikusak voltak a fiatalok, illetve úgy gondoltam, hogy akkor ez egy remek alkalom lesz tesztelni az új Canon 5D Mk IV-es vázat éles körülmények között is! Szóval elvállaltam. 2 óra kreatív fotózás Szentendrén, illetve a templomi szertartás, és csoportképek készítése volt a feladat.

Eljött a várva várt nap, és az esküvőt – illetve a násznépet – az időjárás szép őszi napsütéssel fogadta! Canon 5D Mk IV teszt ellenére természetesen 2db vázzal érkeztem. A másik egy Canon 5DsR a maga 50 Mpixelével. Ez nem egy akció kamera, de a például templomban 11-24mm-es objektívvel igen remek munkát képes végezni!

Nekiindultunk a városnak, hogy a 2 órásra tervezett sétánk során alkossunk valami szépet, valami maradandót a kissé izgatott menyasszonnyal és vőlegénnyel. Szentendre – szerintem – igen hálás helyszín egy esküvői kreatív fotózáshoz, és mi igyekeztünk ezt ki is használni.

Fotóztunk a Duna parton
Fotóztunk a Duna parton

 

WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1432
Fotóztunk kapualjban
WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1507-5
Lufival
WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1518-5
A lépcső sem maradhatott ki!
WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1529-2
Templomnál is jártunk egy – két fotó erejéig

Majd megérkeztünk a szertartás helyszínére a templomdombi Keresztelő Szent János Plébániatemplomhoz. Itt már izgatottan gyülekeztek a vendégek. A bevonulás és a szertartás alatt is folyamatosan az Mk IV-et használtam. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól vizsgázott. Esküvőre  termett! 🙂  Elődjéhez képest – ami egy remek gép még most is! – pontosabb és gyorsabb a fókusz még rossz fényviszonyok között is. A követés is sokkal jobban működik mint az MkIII-ason. A +1 kép másodpercenként, a nagyobb fókusz lefedettség és a megnövelt puffer eredményeként biztos, h nem maradok le a legfontosabb pillanatokról. Az utómunka során pedig az is bebizonyosodott, hogy magasabb ISO-n is szebbek a fotók, illetve, hogy sokkal több dinamika tartalék van a gépben a korábbi verzióhoz képest. A színekkel eddig sem volt baj, és most sincs. Íme:

WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1614-4
Kézfogó a templomban.

A templomi szertartás után, még gyorsan megcsináltuk a csoportképeket. Itt aztán volt létrázás, napsütés és felhősödés váltogatták egymást…. és persze, akadtak közben mókás pillanatok is:

WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1714-19
Csókos szájak! 🙂

Örülök, hogy részese lehettem – még ha csak rövid időre is – ennek az esküvőnek, illetve annak, hogy én örökíthettem meg a nagy napnak ezt a részét!

Ezúton is sok boldogságot kívánok a fiataloknak, Gyöngyinek és Andrásnak!

További fotók: Gyöngyi és András esküvője

Üdv, Alex (PixLX)

WEB_2016_10_01_Gyöngyi-András_esküvő_1745-7
Viszlát!

 

This Post Has 4 Comments

 1. Andris

  Szia Alex!

  Ezúton is köszönjük szépen a segítségedet a fotózásunkkal kapcsolatban. Szuper képek lettek és az időjárással is nagy szerencsénk volt a nagy napunkon! 🙂

  Mindenkinek bátran ajánlom, hogy Rád bízza az esküvői fotózását, ha arra kerül a sor!

  Üdv,
  Andris

  1. Hodos Alex

   Köszönöm! Nekem volt megtiszteltetés! 🙂

  1. Hodos Alex

   köszönöm!! Igazán megtisztelő ez Tőled!!

Vélemény, hozzászólás?

5 × 5 =